Navigation Menu+

4. dan – 1. dan Camina: Porto – Vila do Conde


Buen Camino! Najin prvi dan poti je za nama. Pišem v albergu v obalnem letovišču Vila do Conde. Odločila sva se namreč za Camino Portugues da Costa, pot, ki gre iz Porta ob obali, po želji pa kasneje nadaljuješ ob njej ali pa se vrneš na Camino Portugues Central in nadaljuješ pot v Santiago de Compostela. Mnogi me sprašujejo, ali je zelo vroče. Trenutno sploh ne, je pa zelo soparno. Ker pa piha tudi vetrič, se strinjava, da imava na začetku najine poti super vreme. Ura tu eno uro “zaostaja” za slovensko, pa vendar končujem, saj se ob 22. uri alberg pogrezne v spanec. Za nama je približno 29 km in čeprav se nama ne mudi, sva zadovoljna. Lahko noč.

 

Naslednjih nekaj dni bova sledila tem oznakam z Jakobovo školjko

Izpred katedrale v Portu sva lahko krenila šele po 9.uri, ko so začeli žigosati credenciale – romarske potne liste. Še enkrat se zahvaljujem ljubi Staši Lepej, ki mi ju je kupila in poslala ze januarja, ko je izvedela za moj namen, pa se prej še nikoli nisva videli, in pripisala, da zato, da bi z Janezom zares odšla na pot. Staša, hvala, zares sva šla 🙂

Iz Porta sva se prebijala dolgo in po doolgi ulici. Ta hiša ima stevilko 2017, ki pa ni letnica gradnje in ni zadnja na ulici. Hišne številke se približajo 3000.

Poziram

 

Pot je prava. Včasih bi take puščice rabili v življenju nasploh.

Pot, ki naju je končno peljala proti obalnemu delu, je tekla v Maii vzporedno z letališčem

Pokopališčem se nekako ne morem upreti (zveni morbidno, vem :)). Toliko imen in minulih zgodb!!! Brez preteklih ne bi bilo današnjih.

Ogromne limone

Namakanje koruznih polj

Predmestje, ki že spominja na vas

Hišni kužek pristaja k fasadi…

…regica pa v mlako..dobro poglejte

Mogočen učinek

Dobro uro sva hodila po tlakovcih sredi gozda kontrastov

Dobrodošli smo, preberemo na tabli…

…ali pa nam voščijo kar s kolesa! Danes sva kar večkrat doživela, da so nama potrobili, pomahali, dvignili palce, kar sami skočili iz avta, če mogoče rabiva nasvet, in seveda zaželeli “Buen Camino”. To te res razveseli in spodbudi.

Končno Vila de Conde, najin današnji cilj

Ulični ustvarjalci

Najin alberg, “Klara”

Menu za peregrine, tudi z juho in pijačo, 5 eur.

Na zemljevidu sem označila začetek in konec najine današnje poti. Jutri pa naprej.